DET HELE STARTEDE I EN KÆLDER SORT SOM KUL

 

Anker Chokolade er stiftet af Martin Nørregaard og Mikkel Anker i 2015.

Anker Chokolade er en fusion imellem en Michelin kok og chocolatier - Mikkel Anker - og en madelsker med kærlighed til dét at drive en forretning - Martin Nørregaard. Med hver vores baggrund kommer vi med derfor med forskellige syn på hvordan det gode produkt bliver til.

 

Mikkels baggrund indenfor det varme køkken og Michelin restauranter har gjort at vi har en anden tilgang til normerne indenfor "lovelige" smage i chokolade. Vi føler os ikke begrænset af begrebet "Sådan har man altid gjort", men har tilladt os selv at tænke kreativt og udfordre de smage der sædvanligvis findes i chokolade. Vi gør et stort arbejde med at udvikle smagene i hvert stykke chokolade, så det bare smager godt - men at det også ser indbydende ud, da man som bekendt også spiser med øjnene.

 

Hele historien starter tilbage i december 2015, hvor vi kunne slå dørene op til vores første butik på Vesterbro. I en gammel kælder har en sommer stået på renovation og istandsættelse af et chokoladeværksted, som langt om længe var klar til at byde gæster velkomne d. 17 december 2015 hvor vi kunne slå kælderdøren op, så lokale kunne komme ned i butikken og se chokoladen blive produceret. Da alt har en start, var åbningsiderne i starte primært om aftenen og weekender, da Anker Chokolade var vores bibeskæftigese udover fuldtidsarbejde og aftenstudier. Da efterspørgslen steg gradvist var det efter et år nu tid til at satse større og bruge endnu flere timer på Anker Chokolade. Derfor besluttede vi, at Mikkel skulle gå fuldtid for at vi kunne følge med efterspørgslen - og det gik så stærkt at Martin ligeledes startede fuldtid blot et halvt år senere. Dermed var vi nu gået fra at have fuldtidsjob og aftenstudier til at være 100% fokuseret på Anker Chokolade.

 

 

 

Da efterspørgslen blev ved med at stige, og pladsen i kælderen på Godsbanegade var trang, besluttede vi os for at gå på udkig efter en ny lokation for at kunne følge med efterspørgslen. Derudover, havde vi et indædt ønske om at udbrede kendskabet til vores varer - så hér kunne vi slå to fluer med ét smæk. 

 

NY BUTIK ÅBNER I 2017

 

Med ønsket om et udbrede kendskabet til vores produkter samt ønsket om mere plads at boltre os på, beslutter vi at åbne en butik på Nørrebro d 9 november 2017.

Idéen med den nye butik er akkurat den samme som vores butik på Godsbanegade - nemlig at have produktionen på stedet, så besøgende kan se og dufte at chokoladen er håndlavet og bliver til lokalt.

jagt%20facade_1.jpg

 

KONCEPTET

 

Hos Anker Chokolade bestræber vi os på at udfordre dine smagsløg med vores unikke udvalg af chokolader. Chokoladerne i vores udvalg varierer alt efter sæsonen. hvilket betyder at vi arbejder med to kollektioner - én Sommer Kollektion og en Vinter Kollektion. Dette gør vi, da vi mener at man får det bedste ud af råvarerne hvis de bruges når de er i sæson. Derfor udskifter vi 2/3 af vores sortiment hvert halve år og sikre på denne måde ligeledes en konstant stræben efter at opnå det ypperste.

 

Vores grundlæggende idé er at bidrage til det traditionelle chokolademarked ved at bringe nye, spændende smagskombinationer ind i branchen, og derved rykke grænsen for hvilke råvarer der kan kombineres med chokolade. Udover at vi ønsker at tilbyde et så spændende og udfordrende produkt som muligt, har vi også valgt at anvende så mange økologiske råvarer som muligt for at opnå den højeste kvalitet i vores produkter.

Vi anvender mellem 90-100% økologiske råvarer i vores produktion for at opnå et så rent produkt som muligt. 

En del af vores sortiment bliver udskiftet 2 gange årligt, for konstant at være i tråd med sæsonens råvarer.

Vi bestræber os på at anvende så meget genbrugsmateriale som muligt til vores emballage. Vores emballage er produceret i Danmark for at holde det lokalt samt efterlade et så lavt Co2 footprint som muligt.

 

 

VI ELSKER HÅNDVÆRKET

 

Da vi mener at chokolade er et håndværk har vi holdt fast i, ikke at købe store maskiner som på ét splitsekund laver et hav af chokolade.

 

Vi mener at der skal være kærlighed med i produktionen af chokoladen, hvorfor alle vores produkter er håndlavet. Det gælder alt fra dekorering af chokoladerne - som oftest males i hånden med pensel - til støbning af skaller og ikke mindst fyldningen af chokoladerne - Alt er lavet i hånden. 

 

Håndværket kan man se i butikkerne, hvor vores produktion foregår i begge butikker. Hvis I skulle have lyst til at se hvordan vores produktion foregår er I naturligvis altid velkomne til at kigge forbi i dagtimerne, da det oftest er her produktionen er i gang. Det at produktionen foregår i butikkerne er også med til at butikkerne er meget autentiske og altid har en frisk duft af chokolade, hvorfor I aldrig vil være i tvivl om at I befinder Jer i en chokoladebutik.

 

 

 

Danske æbler / brunet smør / vanilje / hvid chokolade


Acceptér

Denne side bruger cookies for at forbedre din købsoplevelse. Læs mere her